Stellantis a Foxconn založily firmu Mobile Drive: Zaměří se na vývoj inteligentních kokpitů pro vozidla

Stellantis a Foxconn založily firmu Mobile Drive: Zaměří se na vývoj inteligentních kokpitů pro vozidla

Společnost Foxconn spolu se svou dceřinou společností FIH FIH Mobile Ltd. a skupina Stellantis dnes oznámily, že uzavřely dohodu o společném podniku. Nový společný podnik Mobile Drive se zaměří na tvorbu inteligentních kokpitů pro vozidla, které se vymykají současným konstrukčním vzorům, čímž podpoří vývoj inteligentních propojených vozidel. Toto oznámení přichází po prvním podpisu memoranda o porozumění ze dne 18. května 2021.

Mobile Drive budou rovným dílem vlastnit skupiny Stellantis a FIH. Partnerství spojuje schopnosti společnosti Foxconn v oblasti informačních a komunikačních technologií a chytrých řešení s odbornými znalostmi skupiny Stellantis v automobilovém průmyslu, což podniku Mobile Drive zajistí růst.

Mobile Drive bude pracovat na vývoji infotainmentu a telematických řešení a také na platformě cloudových služeb, jejímž cílem bude poskytovat komplexní řešení inteligentních kokpitů. Plán softwarových inovací bude mimo jiné zahrnovat aplikace založené na umělé inteligenci, navigaci, hlasovou asistenci, operace elektronického obchodu a integraci platebních služeb. Hardwarové inovace se budou týkat inteligentního kokpitu a telematického boxu.

Díky sdílení duševního vlastnictví mezi zakládajícími subjekty a integraci jejich dodavatelských řetězců bude Mobile Drive schopen vytvářet špičkové digitální automobilové služby a nabízet uživatelům starostlivou péči ve voze i mimo něj. Nabídka inteligentních kokpitů bude v budoucnu dostupná nejen pro všechny modely Stellantis, ale také pro výrobce vozidel třetích stran. Tím se rozšíří rozsah a dopad podniku Mobile Drive, který si klade za cíl stát se celosvětovým lídrem v oblasti řešení chytrých kokpitů a propojených vozidel.

Foxconn

Společnost Hon Hai Precision Industry Co, Ltd, („Foxconn“) (TPE: 2317), která byla založena na Tchaj-wanu v roce 1974, je největším světovým dodavatelem elektronických součástek. Je také předním světovým poskytovatelem technologických řešení, který trvale využívá své odborné znalosti v oblasti softwaru a hardwaru k propojování svých jedinečných výrobních systémů s novými technologiemi.

FIH

FIH je dceřiná společnost skupiny Foxconn Technology a globální lídr v oblasti mobilních zařízení. Nabízí vertikálně integrované komplexní služby v oblasti návrhu, vývoje a výroby, konkrétně kompletní škálu komplexních inženýrských a výrobních služeb pro telefony, mobilní a bezdrátová komunikační zařízení a výrobky spotřební elektroniky. S přechodem do internetové éry a zkoumání nových obchodních příležitostí vstoupila společnost FIH i do oblastí 5G, internetu vozidel a umělé inteligence, čímž vytvořila kompletní internetový a mobilní ekosystém

Stellantis

Stellantis je jedním z předních světových výrobců automobilů a poskytovatelů mobility, který se řídí jasnou vizí: nabízet svobodu pohybu díky osobitým, cenově dostupným a spolehlivým řešením mobility. Kromě bohatého dědictví a široké zeměpisné působnosti patří mezi hlavní přednosti skupiny také udržitelná výkonnost, rozsáhlé zkušenosti a velký počet zaměstnanců po celém světě. Stellantis hodlá využívat své široké portfolio ikonických značek, které založili vizionáři, jež jim vštípili vášeň a soutěživého ducha, který dodnes rezonuje mezi zaměstnanci i zákazníky. Stellantis usiluje o to být nejlepší, nikoliv největší, a zároveň vytvářet přidanou hodnotu pro všechny zúčastněné strany a komunity, v nichž působí.

Zdroj informací

P Automobil Import s.r.o., NejBusiness.cz a TestMotoru.cz

Datum

25. srpna 2021

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Facebook

Page generated in 1.2162 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál